SOCIETAT DE CAÇADORS SANT ROC DE MAS DE BARBERANS


Gossos de caça / Veterinaris / Vacunació:

Calendari de vacunació

Si teniu un cadell a casa deurà romandre a casa fins que hagi rebut totes les vacunes necessàries per a la seva protecció. Després tindreu molt temps per a treure'l a passejar, però haureu d'esperar que pugui exposar-se a les malalties de l'exterior. Aquí us presentem informació de quan vacunar-lo, quines vacunes posar-li i quant, i quins són els riscos de no vacunar-lo. En la majoria dels casos es compra el cadell entre les 7 i 8 setmanes d'edat, la qual cosa significa que ja deuria de tenir la seva primera vacuna. El pròxim mes i mig de vida del cadell serà el més perillós, ja que és quan pot emmalaltir-se fàcilment. Per això es recomana evitar el contacte amb altres gossos i amb l'exterior. Això és degut al fet que el cadell comença a perdre la immunitat que havia rebut amb la llet materna i el seu propi sistema d'immunitat no és capaç de protegir-lo encara com cal. No es recomanable voler posar totes les vacunes al mateix temps o no respectar el calendari de vacunació. La vacuna és per a la seva protecció, no s'ha d'exposar inútilment. Quan ja sigui més gran es podrà utilitzar les vacunes múltiples (diverses vacunes en una sola injecció), encara que segueix sent recomanable posar-les cadascuna per separat.

Edat per a la vacuna Tipus de vacuna
6 setmanes Triple
8 setmanes Parvorosi-coronavirus
10 setmanes Reforç de la triple
6 mesos La ràbia
any La ràbia, parvorosi y triple

És important recalcar que els plans depenen de la prevalença de malalties , pel que cada zona i cada Professional difereix d'acord al seu criteri quant a tipus de Vacuna i freqüència ,en general són les mateixes però varien en quantitat de dosis totals i freqüència d'aplicació.

Vacunació antirrábica

Depenent de la comunitat autonomia on es resideix la vacuna pot ser obligatòria o no. De totes maneres el meu consell personal és que es vacunin a tots els gossos.

Riscos per als gossos no vacunats: La ràbia és una malaltia molt perillosa ja que es pot transmetre a l'home. El borm i Parvovirus són també malalties molt comunes en els cadells. No només generen símptomes molt forts en els gossos, sinó que també generen la seva mort. Per això és important que cada any per a la protecció del cadell es posin les vacunes que requereix. Això no és només per la seva salut, sinó també per a la resta de la familia. És molt aconsellable no deixar de vacunar al seu temps la PARVOVIRUS, quan et dónes conte el gos ja està mort. Els símptomes principals d'aquesta malaltia són que el gos es queda molt trist, tot just es mou, no menja i el símptoma que més destaca és que la femta les fa amb restes de sang. Si s'agafa a temps es pot arribar a salvar, però la seva salvació costa molt diners i no té garanties.

Desparasitar: a partir dels 15 dies es comença amb la primera dosi de l'antiparasitari, el qual es posa d'acord al pes, és molt important conèixer-lo exactament abans de la seva administració. Després, hem d'esperar 2 setmanes i repetir acomodant novament la dosi sobre la base de l'augment corporal. Posteriorment, s'ha de repetir cada 2 a 3 mesos fins els 10-12 mesos d'edat. Una vegada passat l'any, podrem desparasitar-lo cada sis mesos aproximadament.


Font original: "Sociedad de cazadores la Alzina" (www.alzina.net)


© 2002 santroc.net
+ informació en info@santroc.net
» Tornar al portal