la cursa començarà en:

11 d'Agost del 2018 a les 18h.

 • 00

  dies

 • 00

  hores

 • 00

  minuts

 • 00

  segons

------------ 2016 ------------

CLASSIFICACIONS

Classificacions II Cursa de l'Airosa

FOTOS II CURSA DE L'AIROSA

Fotos EbreActiu

Fotos Cursa (Xavi Estellé)

Fotos Mas Kids (Xavi Estellé)

Fotos Cursa (Barbara)

Fotos Kids (Emma)

Fotos Cursa (Jordi Rillo)

Fotos Cursa (Manel Rillo)

Fotos Cursa (Julio)


------------ 2015 ------------

CLASSIFICACIONS

Classificacions

FOTOS I CURSA DE L'AIROSA

Fotos de Ximo Barberà

Fotos de EbreActiu

Fotos de Xavi Estellé (cursa)

Fotos de Xavi Estellé (Mas Kids)

Fotos de Xavi Estellé (Organització)

Fotos de Xavi Estellé (Sortida i warm up)

Fotos de Xavi Estellé (Podis)

Fotos de Leila Lleixà

Fotos de Belinda

Fotos de Omar

Fotos de Joan Maria Ventura

Fotos de Clara Prades

Fotos de Salvador Martí

guitar

CURSA


La cursa de l'Airosa, enguany en la seva tercera edició, pretén oferir al corredor una experiència única amb un recorregut que incorpora els millors trets característics de les muntanyes dels Ports combinat amb un suport incondicional de l'afició del poble perquè tant tots, des del primer a l'últim, són part imprescindible de la cursa.

Aquest any la cursa conserva el recorregut de l'any anterior amb una petita modificació. La cursa ofereix un desnivell positiu d'uns 1300m en poc més de 17km, amb quasi un 85%-90% de corriols amb una dificultat tècnica mitja-alta que segur que farà gaudir des del corredor que s'inicia en les curses de muntanya fins al més exigent.

La sortida de la cursa serà davant de la zona de restaurants i ens dirigirem cap a l’Ajuntament pel carrer Montsià fins agafar la pista de terra que surt de la zona d’aparcament cap a l’esquerra (direcció el Mirador). A partir d’aquí ja començarem la pujada que ens conduirà cap al Castell de l’Airosa, punt més alt de la cursa i que en dóna nom. Aquesta pujada ens permetrà gaudir de bones vistes sobre la plana del Montsià passant pel Llit del Rei. Un cop dalt a l’Airosa baixarem per sendera cap l Racó d’en Marc on creuarem la pista de Casetes Velles per tornar una bona pujada fins l'Ombria del Toll Balu, a partir d’allí agafarem una sendera recuperada que ens portarà fins als dos Barrancs. En aquest punt iniciarem el nou tram que passarà per corriols fa temps oblidats i ens conduirà a sobre el Pont de les Canals, ja tocant al poble.

Recordeu que la cursa començarà a les 18:00 i el temps aproximat el primer serà d'unes 2 hores i l'últim d'unes 4:30, així que recomanem portar frontal els qui creguin que tardaran més de 2:30 ja que a partir de les 20:30 es farà fosc.

A part, perquè el dia sigui redó, repetirem les curses infantils per als més petits mentres esperem que els primers corredors arribin. No dubteu en portar als vostres petits, segur que s'ho passaran de cine! i com que la festa no s'acaba quan s'acaba la cursa, us hem preparat un fi de festa especial amb l'actuació en directe d'un grup musical.

Així que només ens queda que animar-vos a participar-hi i deixar-vos estimar pel nostre poble, lo Mas!Podeu trobar el track de la cursa en aquest enllaç:
TRACK CURSA

Podeu trobar el track de la cursa cadet en aquest enllaç:
TRACK CURSA CADET

guitar

CURSES INFANTILS

En motiu de la pròxima III Cursa de l'Airosa es celebraran el dia 11 d'agost Curses Infantils amb l'esperit de fomentar l'esport entre els més petits. Hi haurà premis i berenar a l'acabar.

Horaris:

A les 18:00 h

Categories


MINUDETS: 3-4-5 anys (atletes nascuts/des els anys 2012, 2013 i 2014)
PRE-BENJAMÍ: 6-7 anys (atletes nascuts/des els anys 2010 i 2011)
BENJAMÍ: 8-9 anys (atletes nascuts/des els anys 2008 i 2009)
ALEVÍ: 10 -11 anys (atletes nascuts/des els anys 2006 i 2007)
INFANTIL: 12-13 anys (atletes nascuts/des els anys 2004 i 2005)


INSCRIPCIONS:


INSCRIPCIONS

Contacte

E-mail: cursamdb@gmail.com

Reglament de la Cursa de l’Airosa


1. Hi hauran només un recorregut:
- Cursa: amb un recorregut aproximat de 18 km sobre camins, senders, barrancs, corriols i carrers.

2. La Cursa està oberta a tothom que accepti aquest reglament, sempre que la inscripció s’hagi fet correctament i dins del termini establert. Solsament podran participar els majors de 16 anys, amb permís patern, mitjançant un document escrit. Descarregar el document

3. La sortida de la Cursa serà a les 18:00 hores del dia 11 d’agost de 2018 a la zona dels restaurants de Mas de Barberans i els participants disposaran de 4:00 hores des de l'inici de la prova per realitzar el recorregut. Hi haurà un control de sortida que s'ha de passar obligatòriament, en cas de no fer-ho el participant correrà sota la seva responsabilitat. Qui arribi després de l'hora fixada no constarà a les classificacions de l'organització. Hi haurà diferents controls de pas situats al llarg del recorregut. En un dels avituallaments/control, situat a la Pista d’accés als Ports pel barranc de la Galera a l’atura del Racó d’en Marc, obligarà els corredors de la cursa que hi arribin amb més de 2 hores i 30 minuts a deixar el dorsal i abandonar la competició. Qui no arribi a l'hora de tall podrà seguir corrent, fora de la cursa i sota la seva responsabilitat. A les 22:00h (4 hores després de l’inici de la cursa) es tancarà el control d’arribada. Els participants que hi arribin més tard quedaran eliminats.

4. Categories de la Cursa. S'estableixen les següents categories:

Junior dones: per a participants d'entre 16 i 18 anys
Junior homes: per participants d'entre 16 i 18 anys
Sub 23 dones: per participants d'entre 19 i 22 anys
Sub 23 homes: per a participants d'entre 19 i 22 anys
Senior dones: per a participants d'entre 23 i 40 anys
Senior homes: per participants d'entre 23 i 40 anys
Veterà dones: per a participants d'entre 41 i 50 anys
Veterà homes: per a participants d'entre 41 i 50 anys
Màster dones: per participants a partir de 51 anys
Màster homes: per a participants a partir de 51 anys
Absoluta dones: Formen part d’aquesta categoria totes les participants dones de les categories anteriors
Absoluta homes: Formen part d’aquesta categoria tots els participants homes de les categories anteriors


5. Rebran trofeu els tres primers atletes masculins i les tres primeres atletes femenines de les categories absolutes i els primers atletes masculins i femenines de les altres categories. Els trofeus atorgats no seran acumulables.

6. Si bé el mal temps no és motiu per suspendre la prova, l’organització es reserva el dret d’ajornar-la o fins i tot anul·lar-la si així ho cregués convenient. La suspensió per qualsevol causa de força major de tota o de part de la prova no obligarà l’organització a retornar als participants l’import abonat per la inscripció.

7. L’organització no es fa responsable dels danys que puguin prendre els participants o dels que puguin ocasionar a altri.

8. L’organització entén que el fet de formalitzar la inscripció, per part del participant, significa que aquest està en condicions físiques í i psíquiques adequades per dur a terme l’esforç que suposa la prova, i no es fa responsable de les lesions que se’n puguin derivar. Així mateix, és responsabilitat dels participants de portar l’equip i el material adequat per a la cursa (calçat, roba esportiva i còmoda, llanterna o llum frontal, tallavent en cas de pluja o mal temps,...).

9. Hi haurà avituallaments sòlids (2) i líquids (3) al llarg del recorregut de la Cursa.

10. Hi haurà assistència sanitària a la zona de sortida i d’arribada, així com durant l’itinerari.

11. Per al bon funcionament de la prova hi haurà controls de l’organització al llarg del recorregut per garantir la totalitat del trajecte per part dels corredors.

12. L'itinerari estarà marcat amb la senyalització adequada. Abans d’iniciar la prova s’informarà als participants del tipus de senyalització amb què es trobaran.

13. El tram de recorregut de la prova que transcorre per carrers estarà obert al trànsit. Caldrà respectar doncs les normes de trànsit i senyals de circulació.

14. El dorsal haurà d’estar sempre visible ja que es necessari que els organitzadors el puguin validar. Així doncs, qui no el dugui en aquestes condicions o fet malbé o si rep un advertiment per part d’un àrbitre o personal de l’organització i no s'esmena el defecte, quedarà exclòs de les classificacions finals.

15. L’organització podrà desqualificar de la prova els participants que mostrin signes evidents d’esgotament o de qualsevol alteració física o psíquica que posi en perill la seva salut, així com els que hagin comès una falta greu contra les normes, els seus companys o el reglament de la prova.

16. L’organització també es reserva el dret de poder desqualificar qualsevol participant que mostri una actitud inadequada amb l’entorn natural que l’envolta. En aquest sentit l’organització prendrà mesures per tal de deixar intacte l’entorn i recollirà totes la brossa que pugui generar el pas dels participants.

17. No està permès llençar cap tipus de material durant el recorregut.

18. No està permès fumar ni encendre foc durant el recorregut.

19. Qualsevol participant desqualificat de la cursa pels motius esmentats anteriorment, que vulgui seguir el recorregut fixat, ho farà sota la seva responsabilitat.

20. Els participants que abandonin la prova hauran d’informar immediatament a l’organització i passar a informar al control de fi de la Cursa, a l'arribada. Així mateix, tots els participants tenen l’obligació d’assistir i avisar al control més proper de qualsevol accident que hagin observat.

21. L’organització es reserva el dret de modificar l'itinerari i l’horari si ho considera oportú.

22. Els participants hauran de seguir les indicacions de l’organització així com dels senyals que aquesta hagi establert.

23. L’organització es reserva el dret d’admissió d’inscripcions per motius de seguretat.

24. La inscripció a la prova és personal i intransferible, no és podrà passar la inscripció a un altre participant.

25. Les reclamacions es faran per escrit una vegada s’hagi acabat la cursa. La decisió de l’organització serà inapel·lable.

26. La inscripció serà limitada a 150 participants.

27. El preu de participació serà:
- Cursa, 14€
- Assegurança obligatòria és de 3€ cursa (en cas de tenir-ne no cal abonar aquesta quantitat)
- S’utilitzarà el xip habitual en el Circuit Terres de l’Ebre. 2€ lloguer.

28. Les inscripcions es tancaran el dia 8 d’agost del 2018 a les 23.00 de la nit, o un cop s'hagi assolit la totalitat de participants.

29. El repartiment de dorsals s’efectuarà el mateix dia de 15.30 a 17:30. Per la recollida de dorsals, en cas d'estar federat, serà obligatòria la presentació de la targeta federativa. En cas de no fer-ho s'haurà d'abonar l'import abans esmentat per a la llicència temporal.

30. La inscripció es realitzarà a través d’Internet seguint els passos indicats i el pagament es farà efectiu mitjançant transferència bancaria (les dades es rebran un cop feta la pre-inscripció).

31. La participació a la prova suposa la total acceptació d’aquest reglament. Qualsevol incidència serà resolta per l’organització.

32. Les consultes derivades de la inscripció o les possibles reclamacions es faran via mail al correu de l'organització: cursamdb@gmail.com.

33. En cap cas podran portar gos els participants de la cursa.

34. En inscriure’s a la Cursa de l’Airosa, els participants donen el seu consentiment per a què l'organització, per si mateixa o mitjançant terceres entitats, tracti automàticament i amb finalitat exclusivament esportiva, promocional o comercial, les seves dades de caràcter personal. D’acord amb el que s’estableix a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, el participant té el dret d’accedir a aquests fitxers a l’objecte de rectificar o cancel·lar de forma total o parcial el seu contingut. Per fer-ho, hauran de sol·licitar-ho per escrit a l’organització de la cursa. Així mateix i d’acord als interessos esportius, de promoció, distribució i explotació de la Cursa de l’Airosa (reproducció de fotografies de la prova, publicació de llistats classificatoris, etc) mitjançant qualsevol dispositiu (Internet, publicitat, etc) i, sense límit temporal, els inscrits cedeixen de manera expressa a l’organització el dret a reproduir el nom i cognoms, el lloc obtingut a la classificació general, la marca esportiva realitzada i la seva imatge. Conforme disposa l’article 11 de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, el participant autoritza la cessió de dades de caràcter personal a tercers, exclusivament per a la finalitat d’organització d’esdeveniments esportius, a tercers dedicats fonamentalment a l’àmbit de l’organització d’esdeveniments esportius. Aquesta autorització té sempre caràcter revocable, sense efectes retroactius, i en qualsevol moment es podrà denegar el consentiment prestat o exercitar qualsevol dels drets esmentats a través dels canals detallats en el paràgraf anterior.

35. La II Cursa de l'Airosa és una prova en part seminocturna, per aquest fet es recomana que els inscrits porten un llum frontal o similar